Video kuuluu 100 Vinkkiä vaikuttamiseen -sarjaan. Löydät lisää videoita nettisivun blogista sekä TikTok ja Instagram -profiilista @Esiintymiskoutsi Sainius.

Esiintymistaito on avain menestykseen monilla elämänalueilla, olipa kyse sitten työhaastatteluista, asiakastapaamisista eli ei ainoastaan vaikuttavien puheiden pitämisestä yleisölle. Jokainen meistä voi kehittyä paremmaksi puhujaksi.

 

Tiedä mitä haluat sanoa ja miksi

Kaiken a ja o on selkeys. Ennen kuin avaat suusi, on kriittistä tietää, mitä tarkalleen haluat viestiä ja miksi. Tämä ei ainoastaan vahvista sanomaasi, vaan myös rakentaa luottamusta kuulijoidesi keskuudessa. Kun sinulla on selkeä käsitys viestisi ydinkohdista, voit rakentaa koko puheesi näiden ympärille. Aloita määrittelemällä ne tärkeimmät lauseet, jotka haluat kuulijoidesi muistavan.

 

Harjoittele keskeisiä lauseita

Kun olet määritellyt puheesi ydinkohdat, on aika harjoitella niiden sanomista. Yksi tehokkaimmista tavoista harjoitella on käyttää puhelimen sanelutoimintoa. Tämä menetelmä mahdollistaa sen, että kuulet, miltä puheesi kuulostaa, ja voit hioa sanavalintojasi ja äänensävyäsi. Puhu selkeästi ja päättäväisesti – kun sanot “näin asia on”, se välittää vahvan viestin itsevarmuudesta ja asiantuntemuksesta.

 

Selkeys on ammattilaisuuden avain

Muista, että selkeä lause on kuin selkeä ajatus. Mitä selkeämmin ilmaiset itseäsi, sitä helpompi sinun on vakuuttaa kuulijasi. Amatöörit saattavat selittää mutkikkaasti, mutta todelliset ammattilaiset tietävät, että yksinkertaisuus ja selkeys ovat viestin tehokkuuden ytimessä. Joten kun valmistaudut seuraavaan esitykseesi, keskity siihen, miten voit välittää viestisi mahdollisimman selkeästi ja vaikuttavasti.

Olipa tavoitteesi sitten inspiroida, vakuuttaa tai informoida, aloita selkeydestä. Tämä on ensimmäinen askel kohti vaikuttavaa puhetaitoa, ja se avaa ovet lukemattomiin mahdollisuuksiin. Harjoittele, ole rohkea, ja muista, että jokainen suuri puhuja on aloittanut jostakin – sinäkin voit kehittyä mestariksi sanan voiman avulla.