Video kuuluu 100 Vinkkiä vaikuttamiseen -sarjaan. Löydät lisää videoita nettisivun blogista sekä TikTok ja Instagram -profiilista @Esiintymiskoutsi Sainius.

Kehonkieli on olennainen osa vaikuttavaa esiintymistä. Kehonkieli voi vahvistaa tai heikentää sanomaasi, ja on tärkeää ymmärtää, miten käyttää sitä hyväksesi esiintymistilanteissa.

 

Vältä pienentäviä eleitä

Kun seisot yleisön edessä, jokainen ele ja liike viestii jotakin. Pienentävät eleet, kuten käpertyminen, katseen välttely tai käsien ristiin laittaminen, voivat välittää epävarmuutta ja vähentää viestisi vaikuttavuutta. Ne antavat yleisölle viestin, että pahoittelet läsnäoloasi. Sen sijaan, että pahoittelet tilaa, jonka olet saanut, ota se rohkeasti omaksesi.

 

Ole rohkea ja näkyvä

Kun olet lavalla, muista olla koko kehollasi läsnä. Pidä ryhtisi suorana, katso yleisöä silmiin ja tee eleesi selkeästi ja päättäväisesti. Kun haluat korostaa tiettyä pointtia, käytä suuria, selkeitä eleitä. Esimerkiksi kun esität tärkeän argumentin, voit osoittaa eteenpäin tai levittää kätesi laajasti. Tämä ei ainoastaan tee eleistäsi vaikuttavampia, vaan myös lisää energiaasi ja läsnäoloasi.

 

Käytä kehoasi viestin vahvistamiseen

Jokainen tietoinen liike ei ainoastaan tue sanojasi, vaan myös vahvistaa äänesi pontevuutta ja kehosi rentoutta. Kun tunnet itsesi fyysisesti voimakkaaksi, se välittyy äänessäsi ja asenteessasi. Tämä fyysinen vahvuus voi auttaa sinua ylläpitämään energiaa koko esiintymisen ajan ja tekee vaikutelman, joka säilyy yleisön mielessä.

 

Kehosi on viestintävälineesi

Muista, että kehosi on yhtä tärkeä viestintäväline kuin sanasi. Käytä sitä tietoisesti ja taitavasti. Harjoittele kehonkielen käyttöä peilin edessä tai videokameran avulla. Näin voit nähdä, miltä eleesi näyttävät ja tuntea, miltä ne tuntuvat. Tee tarvittavat säädöt ja harjoittele, kunnes kehonkielen käyttö tuntuu luontevalta ja vahvistaa sanomaasi tehokkaasti.

 

Käyttämällä kehoa taitavasti ja tietoisesti voit lisätä puheidemme vaikuttavuutta merkittävästi. Kehonkieli on voimakas työkalu, joka, kun sitä käytetään oikein, voi tehdä sinusta unohtumattoman puhujan.